Είχα μελιτζάνες χτες και είπα να δοκιμάσω να φτιαξω baba ganoush. Το έχω φλερτάρει πολλές φορές, αλλά δεν το είχα κάνει ποτέ. Ειναι πολύ εύκολο και πολύ γευστικό, δοκιμάστε το! Απλά τσιμπάει σε υδατάνθρακες λόγω της μελιτζάνας, οπότε αν κάνετε κετογονική, δεν ενδείκνυται!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για περίπου 10 μερίδες)
680 γρ μελιτζάνες (χωρίς το κοτσάνι, 2 κανονικές ήταν)
65 γρ σκόρδο (ένα κεφάλι ολόκληρο)
30 γρ ταχίνι χωρίς ζάχαρη
50 γρ χυμό λεμόνι (από 1 μεγάλο λεμόνι)
100 γρ ελαιόλαδο
2 γρ αλάτι
Εκτέλεση
Ανάβετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου να προθερμανθεί.
Καθαρίζετε τα σκόρδα και τα βάζετε μέσα ένα αλουμινόχαρτο με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Βάζετε τις μελιτζάνες πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα. Δίπλα βάζετε το αλουμινόχαρτο με το σκόρδο.
Ψήνετε για περίπου 45 λεπτά, γυρνώντας τις μελιτζάνες περίπου στην μέση του χρόνου, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ξεφλουδίζετε τις μελιτζάνες και τις ρίχνετε σε ένα μπλέντερ/μούλτι. Προσθέτετε το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.
Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και κρέας!
Καλή επιτυχία!
Διατροφικές πληροφορίες:
Πολύ χοντρικά γιατί αφαίρεσα την φλούδα, κάθε μερίδα έχει περίπου 40 θερμίδες με 6 γρ συνολικούς υδατανθράκες (και 2 γρ φυτικές ίνες, άρα 4 γρ καθαρών υδατανθράκων), 1.6 γρ πρωτεΐνης (47%) και 2.3 γρ λίπους (47%).