Υλικά (για 2 άτομα)

Καλής ποιότητας λινγκουινι ή άλλη πάστα (εγώ έβαλα μάρκα de Cecco)
8 γρ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)
40 γρ παρμεζάνα
Ελάχιστος ψιλοκομμένος μαϊντανός φρέσκος

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τους σε καλά αλατισμένο και μπόλικο νερό. Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμα, βγάζετε μισή κούπα νερό και την φυλάτε στην άκρη.
Σουρώνετε και ξεπλένετε πολύ ελαφρά. Αφήνετε τα μακαρόνια στο σουρωτήρι και βάζετε το λάδι με το σκόρδο στην κατσαρόλα και ξανά στην φωτιά. Μόλις λίγο κάψει κι αρχίσει να μυρίζει, ρίχνετε τα μακαρόνια και λιγο λίγο το νερό ανακατεύοντας συνεχώς. Αυτό βοηθά να πάει το λάδι και το σκόρδο παντού. Ίσως χρειαστεί και λιγότερο, δείτε το.
Σερβίρετε και ρίχνετε την παρμεζανα από πάνω και τον μαϊντανό. Αν δεν κάνετε δίαιτα σαν εμένα, μπορείτε να ρίξετε παρμεζανα και στα μακαρόνια όσο είναι ακόμα στην κατσαρόλα πριν σερβίρετε για έξτρα κολασμένη γεύση 😂

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 465 θερμίδες με 69 γρ υδατάνθρακα, 11 λίπους και 20 γρ πρωτεΐνης.

Προηγούμενο άρθροΚριθαράκι με τόνο, μανιτάρια και παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια από κοτόπουλο με βρώμη
Debug: Newspaper

Απάντηση