Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Eirinis Mol, την οποία ευχαριστώ θερμά!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά
200 γρ αμύγδαλα τριμμένα (ή αλεύρι αμυγδάλου)
250 γρ κολοκυθόσπορο ή ηλιόσπορο
50 γρ τριμμένο λιναρόσπορο (καλύτερα ξανθό, αλλά κάνει και ο καστανός)
50 γρ φουντούκια χοντροκοπανισμένα
80 γρ σπόροι chia
2 κ.σ. ψύλλιο (20 γρ περίπου)
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
450 γρ ζεστό νερό
30 γρ λάδι καρύδας
1 κ.σ. μηλόξυδο
Εκτέλεση
Ανακατεύετε τα στέρεα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ύστερα προσθέτετε το λιωμένο λάδι καρύδας και το ζεστό νερό. Ζυμώνετε δυνατά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Αφήνετε δέκα λεπτά να ξεκουράστει.
Στο μεταξύ ανάβετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.
Απλώνετε λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί, δίνετε σχήμα από καρβέλι στην ζύμη και την βάζετε επάνω.
Ψήνετε για 60 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε. Διατηρείται εκτός ψυγείου.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100 γρ έχει περίπου 325 θερμίδες με 4 γρ καθαρών υδατάνθρακων (4%), 13 γρ πρωτεΐνης (16%) και 29 γρ λίπους (80%).