Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της αγαπημένης μου Χριστίνας Καραγιαννοπούλου. Είναι πολύ απλή κι εύκολη και είμαι σίγουρη πως θα είναι και πεντανόστιμη! Επιπλέον έχει τέλεια μάκρος!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 12 μερίδες)

Για το μείγμα:

Αλεύρι αμυγδάλου (150 γρ.) – μπορείτε να βάλετε βρώμη, αν δεν κάνετε κέτο
Αλεύρι καρύδας (50 γρ.)
Κακάο (50 γρ.)
Γλυκαντικό 1:1 (100 γρ. – η Χριστίνα έβαλε ερυθριτόλη)
Λάδι καρύδας (150 γρ.) – αν δεν κάνετε κέτο, αντικαταστήστε με μπανάνα ή σος μήλου
Κρέμα καρύδας (400 γρ.)
• Κανέλα (2 γρ.)
• Νες καφέ (1 γρ.)
• Αλάτι (5 γρ.)
• Τσίλι σπρει (2 ψεκασμοι, ή απλά ρίξτε 2-3 κόκκους τσίλι – προαιρετικά)
• Σόδα (4 γρ.)
• Μηλόξυδο (2ml) μισό κ.γ.

Για την επικάλυψη:
Σοκολάτα 100%  κακάο ή τουλάχιστον 85% κακάο τριμμένη (30 γρ.)
• Ινδοκάρυδο τριμμένο (15 γρ.) – προαιρετικά

Εκτέλεση

Για το μείγμα:
Λιώνετε το λάδι καρύδας και ανακατεύετε με όλα τα υλικά. Ψήνετε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 25-30′.

Για την επικάλυψη:
Πασπαλίζετε με την τριμμένη σοκολάτα και το ινδοκάρυδο. Μπορείτε και απλώς να βάλετε κομματάκια σοκολάτας στο μείγμα πριν το ψήσετε, ή/και ξηρούς καρπούς.

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα με αλεύρι αμυγδάλου και λάδι καρύδας, έχει περίπου 300 θερμίδες με 4.2 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 2.1 γρ φυτικών ίνων, άρα 2.1 γρ καθαρών υδατανθράκων – 3%), 5.7 γρ πρωτεΐνης (7%) και 30.2 γρ λιπαρών (90%).

Κάθε μερίδα με βρώμη και μπανάνα, έχει περίπου 177 θερμίδες με 16 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 5.2 γρ φυτικών ίνων, άρα 10.8 γρ καθαρών υδατανθράκων – 35%), 4,5 γρ πρωτεΐνης (10%) και 11 γρ λιπαρών (55%).

Cover image by wirestock on Freepik

Μπορείτε να δείτε όλες τις νηστίσιμες συνταγές, κάνοντας κλικ εδώ!

Αν σου άρεσε αυτή η συνταγή, πήγαινε στην αρχική σελίδα και βάλε το mail σου εκεί που λέει “Αν θέλετε να ενημερώνεστε για κάθε νέα ανάρτηση“, για να μη χάσεις καμία νέα συνταγή! Μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις και στο instagram, κάνοντας κλικ εδώ, ή στο facebook, κάνοντας κλικ εδώ.

Μπορείς να βρεις όλες τις συνταγές του blog εδώ.

Προηγούμενο άρθροΑτομική πίτα (αλμυρή ή γλυκιά)
Επόμενο άρθροΝτοματόσουπα με ψημένες ντομάτες
Debug: Newspaper

Απάντηση