Πρόκειται για πανεύκολη συνταγή με τέλεια γεύση που είναι ιδανικό πρωινό για πολλά άτομα, ας πούμε για το πρωινό των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, ή αν έχετε να ταϊσετε πολύ κόσμο ή αν απλά θέλετε να έχετε έτοιμο πρωινό για μέρες. Αν είστε λίγα άτομα, κάντε την μισή δόση, αλλιώς θα βαρεθείτε να το τρώτε. Στα συν ότι φτιάχνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα και θα αρέσει και στα παιδιά. Είναι χωρίς γλουτένη και μπορεί να γίνει με ή χωρίς γαλακτοκομικά.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 12 μερίδες)

120 γρ βούτυρολάδι καρύδας, 8 κ.σ.)

90 γρ γλυκαντικό 1:1 (6 κ.σ., αν το θέλετε πολύ γλυκό, βάλτε παραπάνω)

12 αυγά

190 γρ αλεύρι καρύδας (ή νιφάδες βρώμης)

700 μλ γάλα αμυγδάλου (ή νερό ή γάλα κάνναβης ή γάλα καρύδας ή κανονικό γάλα)

225 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (βάλτε κρέμα καρύδας αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά και προτιμήστε κάποια κρέμα γάλακτος light, αν δεν κάνετε διατροφή χαμηλών υδατανθράκων)

160 γρ νερό

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 γρ κανέλλα (1 κοφτό κ.γ.)

2 γρ αλάτι (1 κοφτό κ.γ.)

Βανίλια

 

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί. Βάζετε το βούτυρο σε κομμάτια σε ένα μεγάλο ταψί μέσα στον φούρνο για να αρχίσει να λιώνει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα αυγά μαζί να ενοποιηθούν καλά. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό (τα 160 γρ) και ανακατεύετε με αυγοδάρτη ή με το μίξερ μέχρι να “σκάσει” το αλεύρι καρύδας. Ανάλογα με την πυκνότητα του μείγματος προσθέτετε νερό – δείτε στις φωτογραφίες πως πρέπει να είναι.

Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Ανακατεύετε ξανά μέχρι να ρουφήξει όλο το βούτυρο και ψήνετε στους 180 βαθμούς αέρα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε αποπάνω σιρόπι Sukrin fibre syrup gold αν το χρησιμοποιείτε, ή μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι χωρίς ζάχαρη (αγοραστό). Μπορείτε να φτιάξετε και σος σοκολάτας.

Αν κάνετε συμβατική διατροφή και όχι κέτο, καλύτερα να του βάλετε από πάνω γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, στο οποίο θα έχετε βάλει 10 – 15 γρ σκόνη πρωτεΐνης και κάποιο σιρόπι χωρίς ζάχαρη, ώστε να αποκτήσει παραπάνω πρωτεΐνη, χωρίς να ξεφύγουν εντελώς οι θερμίδες.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα σκέτη (χωρίς τίποτα αποπάνω) έχει 248 θερμίδες με 6 γρ συνολικών υδατάνθρακων (και 3 γρ φυτικών ινών, άρα 3 γρ καθαρών υδατανθράκων – 5%), 8 γρ πρωτεΐνης (13,2%) και 22 γρ λίπους (81,8%).

Αν σου άρεσε αυτή η συνταγή, πήγαινε στην αρχική σελίδα και βάλε το mail σου εκεί που λέει “Αν θέλετε να ενημερώνεστε για κάθε νέα ανάρτηση“, για να μη χάσεις καμία νέα συνταγή! Μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις και στο instagram, κάνοντας κλικ εδώ, ή στο facebook, κάνοντας κλικ εδώ.

Μπορείς να βρεις όλες τις συνταγές του blog εδώ.

Προηγούμενο άρθροΤραγανά μπισκότα ή κέικ αμυγδάλου ή παντεσπάνι; Εσείς αποφασίζετε!
Επόμενο άρθροΚιμαδοτάρτα με ζύμη από αλεύρι αμυγδάλου της Νίκης
Debug: Newspaper

Απάντηση