Κάπου γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος, δεν μπορεί, αφού αποφάσισα να δοκιμάσω συνταγή για κέικ μπανάνας με αλεύρι καρύδας και κανονική μπανάνα – έχει μόνο 100 γρ βέβαια, αλλά και οι lowcarbers έχουν ψυχή, χαχαχα! Αν κάνετε κέτο, ίσως να μπορούσατε να αντικαταστήσετε την μπανάνα με κάποιο βούτυρο ξηρών καρπών, αλλά βέβαια τότε δεν θα μιλάμε πια για κέικ μπανάνας – παρότι με άρωμα μπανάνας ίσως κάτι να γινόταν. Δεν ξέρω όμως πως θα δούλευε όλο αυτό, αν το δοκιμάσετε πείτε μας!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για 10 μερίδες των 50 γρ περίπου)
6 ολόκληρα αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
70 γρ λάδι καρύδας λιωμένο (ή βούτυρο)
50 γρ αλεύρι καρύδας
100 γρ ώριμη μπανάνα λιωμένη (1 μεσαία μπανάνα περίπου)
5 γρ κανέλλα (1 κ.σ.)
45 γρ γλυκαντικό 1:1 (δεν βγαίνει πολύ γλυκό, αν σας αρέσουν τα γλυκά, βάλτε παραπάνω)
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Ελάχιστο αλάτι
Βανίλια
Άρωμα μπανάνας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για να προθερμανθεί. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γλυκαντικό μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το λάδι καρύδας, το αλεύρι καρύδας, την μπανάνα, το αλάτι, το μπέικιν, την βανίλια, όλα τα υλικά εκτός από τα ασπράδια. Ανακατεύετε μέχρι να σκάσουν οι ίνες του αλευριού καρύδας με το μίξερ κι ύστερα προσθέτετε σταδιακά την μαρέγκα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Την μαρέγκα την προσθέτετε ανακατεύοντας με το χέρι προς μια κατεύθυνση απαλά και με προσοχή ώστε να μη χάσει τον αέρα της.
Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς ή μέχρι να βγαίνει σχετικά στεγνό ένα μαχαίρι.
Είναι ιδανικό για να συνοδέψει τον καφέ σας ή για να το δώσετε σε παιδιά! Όσοι το δοκίμασαν, ξετρελάθηκαν!
Καλή επιτυχία!
Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε μερίδα έχει 126 θερμίδες με 4 γρ συνολικού υδατάνθρακα (και 1 γρ φυτικών ινών, άρα 3 γρ καθαρών υδατανθράκων – 10,2%), 4 γρ πρωτεΐνης (13,6%) και 10 γρ λίπους (76,3%).