Εύκολα και απλά και οι παραλλαγές τους τα σπάνε! Παρακαλώ να μη κρίνετε από τις φώτο, είμαι πολύ κακή στο πλάσιμο και στο ψήσιμο, από γεύση ήταν θεϊκά!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

Βασικά:

650 γρ κιμά, ότι θέλουμε με πολύ λίπος, εγώ έβαλα μοσχαρίσια λάπα
7 γρ σόδα μαγειρικής
75 γρ κρέμα γάλακτος ή creme fraiche ή σμέτανα ή γιαούρτι 10% (αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά, απλά παραλείψτε τα!)

45 γρ βούτυρο (ή λάδι καρύδας ή λαρδί)

Προαιρετικά (ό,τι θέλετε από αυτά ή όλα):

220 γρ κρεμμύδι
Αλατι, πιπέρι
Λίγη ρίγανη

Θυμάρι, μαϊντανός αποξηραμένος (προαιρετικά ή ό,τι άλλο μπαχαρικό θέλετε)

Εκδοχή 1:

45 γρ blue cheese

Εκδοχή 2:

4 γρ τσένταρ για κάθε μπιφτέκι (1/4 φέτας τυρί του τοστ)

 

Εκτέλεση

Ανακατεύετε όλα τα βασικά υλικά με τον κιμά, μαζί με όσο κρεμμύδι θέλετε και μπαχαρικά. Τον βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ιδανικά μια νύχτα. Στην συνέχεια είτε πλάθετε σε απλά μπιφτέκια είτε ανακατεύετε τον μισό κιμά με το blue cheese και τον άλλο μισό τον γεμίζετε με τσένταρ. Αν θέλετε μπορείτε να τον κάνετε και κεφτεδάκια (αλλά θα πρέπει να βάλετε και δύοσμο ή ό,τι άλλο θέλετε σε αυτή την περίπτωση).

Βγαίνουν πολύ ζουμερά και αφράτα, δοκιμάστε τα!

Διατροφικές πληροφορίες κατά προσέγγιση, τα ακριβή μάκρος εξαρτώνται από τα υλικά σας:

Κάθε μπιφτέκι σκέτο (χωρίς ούτε κρεμμύδι) έχει 0.2 γρ συνολικών υδατανθράκων (0%), 7.8 γρ πρωτεΐνης (21%) και 13.3 γρ λίπους (79%).

Με κρεμμύδι (έβαλα και μπόλικο), έχει 163 θερμίδες με 1.5 γρ συνολικών υδατανθράκων (4%), 7.9 γρ πρωτεΐνης (20%) και 13.3 γρ λίπους (76%).

Με το blue cheese και τον μισό κιμά, έβγαλα 10 μικρά μπιφτέκια, τα οποία είχαν περίπου 137 θερμίδες το ένα, με 1.2 γρ συνολικών υδατανθράκων (4%), 6.9 γρ πρωτεΐνης (20%) και 11.2 γρ λίπους (74%).

Με το τσένταρ επειδή είναι ελάχιστο, τα μάκρος δεν αλλάζουν, κρατάτε αυτά από τα σκέτα.

Έμπνευση συνταγής από εδώ

H φωτογραφία του εξωφύλλου είναι της Christina Kristalidis, την οποία ευχαριστώ θερμά!

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΚέτο γαλακτοφέτες
Επόμενο άρθροBaba ganoush
Debug: Newspaper

Απάντηση