Ποιος είπε ότι τα μπισκότα δεν μπορούν να είναι υγιεινά; Αυτό το γιγάντιο πρωτεϊνικό μπισκότο  σοκολάτας δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά είναι επίσης γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνη για να σας κρατήσει ικανοποιημένους.

Φτιαγμένο με βρώμη, σκόνη πρωτεΐνης, κακάο, γάλα και βούτυρο ξηρών καρπών, αυτό το μπισκότο είναι εύκολο να γίνει και είναι ιδανικό για ένα γρήγορο σνακ ή επιδόρπιο. Επιπλέον, μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε μια vegan διατροφή χρησιμοποιώντας φυτικό γάλα και πρωτεΐνη σε σκόνη.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

🥣 25 γρ αλεύρι βρώμης (ή βρώμη αλεσμένη, ή αλευρι γοχ)
🌹 20 γρ σκόνη πρωτεΐνης (whey ή φυτική, εγώ έβαλα whey με άρωμα μπισκότο και κρέμα – μπορείτε κι απλά να βάλετε παραπάνω αλεύρι)
🍫 5 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη
🥛 115 γρ φυτικό ή ζωικό γάλα
🥜 20 γρ φιστικοβούτυρο σε σκόνη ή κανονικό (+ άλλο βούτυρο ξηρών καρπών ή καρυδας, απλά αν βάλετε κανονικό κι όχι σκόνη, θα χρειαστείτε 100 γρ γάλα, αντί για 115)
🦄 Αρωμα βανίλιας
🐞 20 γρ γλυκαντικο ή ζάχαρη (αν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά ή αν βάλετε αλευρι αντί για σκόνη πρωτεΐνης)

🍫 10 γρ σοκολάτα τριμμένη (έβαλα κουβερτούρα γιωτης με στέβια) – προαιρετικά

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα να προθερμανθεί. Μπορεί να γίνει και στα μικροκύματα, αν και θα είναι λιγότερο αφράτο.

Σε ένα μικρό μπολακι ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά (εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας) και ύστερα πρόσθετε το βουτυρο καρπού (αν δεν έχετε σε σκόνη) και το γάλα και ανακατεύετε ξανά.

Σε ένα μικρό ταψάκι απλώνετε μια λαδόκολλα. Αν χρησιμοποιείτε μικροκύματα, απλώστε την λαδόκολλα σε ένα πιάτο.

Ρίχνετε το μείγμα κι από πάνω τρίβετε την σοκολάτα, αν θέλετε.

Ψήνετε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα, ή στον φούρνο μικροκυματων στα 800W για 60-90 δευτερόλεπτα (δείτε το).

Διατροφικές πληροφορίες:

Έχει περίπου 380 θερμίδες με 33 γρ υδατάνθρακα, 10 γρ λίπους και 35 γρ πρωτεΐνη 😍
Και έχει 10 γρ φυτικών ινών!

Αν σου άρεσε αυτή η συνταγή, πήγαινε στην αρχική σελίδα και βάλε το mail σου εκεί που λέει “Αν θέλετε να ενημερώνεστε για κάθε νέα ανάρτηση“, για να μη χάσεις καμία νέα συνταγή! Μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις και στο instagram, κάνοντας κλικ εδώ, ή στο facebook, κάνοντας κλικ εδώ.

Μπορείς να βρεις όλες τις συνταγές του blog εδώ.

Προηγούμενο άρθροΡιζότο με λεμόνι, παρμεζάνα και δεντρολίβανο
Επόμενο άρθροΚέτο λεμονόπιτα με καρύδα
Debug: Newspaper

Απάντηση