Την συνταγή αυτή σας την υποσχέθηκα χτες, οπότε ιδού. Γίνεται ένα μαλακό κέικ, είναι πιο ωραίο την επόμενη μέρα, αλλά όχι πως δεν θα το έτρωγα και κατευθείαν ζεστό, χαχα.

Υλικά (για 12 μερίδες)

2 μεγάλες μπανάνες (οι δικές μου ήταν 220 γρ)

2 μεγάλα αυγά

160 γρ αλεύρι βρώμης (ή κανονικό, ή απλά νιφάδες βρώμης)

100 γρ σκόνη πρωτεΐνης (καλύτερη η μικυλλιακή, ή κολλαγόνου, αλλά κάνει και η whey, έβαλα κολλαγόνου με άρωμα βανίλια – αν δεν θέλετε σκόνη πρωτεΐνης, βάλτε αλεύρι κανονικό ή βρώμης)

200 γρ τυρί κότατζ (ή γιαούρτι λάιτ ή κανονικό ή φυτικό τύπου στραγγιστό)

180 γρ γάλα (φυτικό ή ζωικό, ή βάλτε νερό, ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με την σκόνη πρωτεΐνης που θα χρησιμοποίησετε)

Υγρή βανίλια ή σε σκόνη

2 κοφτά κ.γ. μπέικιν πάουντερ

100 γρ κομματάκια σοκολάτας (ό,τι σοκολάτα σας αρέσει, εγώ έβαλα μαύρη – προαιρετικά)

 

 

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα να προθερμανθεί.

Λιώνετε τις μπανάνες και τις χτυπάτε με τα αυγά και την βανίλια. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με το μίξερ (γίνεται και με το χέρι, αλλά θα ανακατευτεί πιο ομοιόμορφα με το μίξερ).

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 35 με 45 λεπτά (ανάλογα και τον φούρνο) ή μέχρι να βγαίνει ένα μαχαίρι στεγνό από την μέση του.

Περιμένετε να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρετε. Εμένα η φόρμα μου έκανε κόλπα και βγήκε λίγο διαλυμένο, αλλά αγνοήστε το.

Αν θέλετε το περιχύνετε με αυτήν εδώ την σος (αν προσέχετε τις θερμίδες), ή κάποια άλλη από τις σος του blog (αν δεν προσέχετε πολύ τις θερμίδες): αυτή, αυτή, αυτή ή αυτή.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες

Στα 100 γρ το κέικ μόνο του, με τα υλικά που χρησιμοποιήσα εγώ, έχει 211 θερμίδες, με 26.7 γρ υδατάνθρακα (3.8 γρ φυτικών ινών), 6.6 γρ λίπους και 14.7 γρ πρωτεΐνης.

Προηγούμενο άρθροΣος σοκολάτας με πολύ χαμηλές θερμίδες
Επόμενο άρθρο5 εύκολες συμβουλές για έναν υγιεινό τρόπο ζωής
Debug: Newspaper

2 ΣΧΟΛΙΑ

Απάντηση