Εύκολο κι απλό φαγητάκι που κάνει τόσο για πρωινό, όσο και για γεύμα και φτιάχνεται σχετικά γρήγορα.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 2 μερίδες)

1 μέτριο κρεμμύδι

Λίγο σκόρδο (προαιρετικά)

15 γρ ελαιόλαδο

400 γρ έτοιμη σάλτσα ντομάτας ή 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες

4 μεγάλα αυγά

Αλάτι, πιπέρι

Φρέσκο μαιντανό και λίγη φέτα (για το σερβίρισμα, προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι να σωταριστούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας ή τις φρέσκιες ντομάτες. Αν χρησιμοποιείτε φρέσκιες ντομάτες, θα πρέπει να τις βράσετε για περίπου 10 με 15 λεπτά μέχρι να γίνουν σάλτσα και καλό είναι προσθέσετε εκτός από αλάτι και πιπέρι και αποξηραμένο βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Αν χρησιμοποιείτε σάλτσα, απλά περιμένετε να ζεσταθεί και να αρχίσει να βράζει.

Ρίχνετε τα αυγά προσεκτικά για να μη σπάσουν οι κρόκοι και σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι. Ψήνετε για μερικά λεπτά μέχρι να σφίξουν οι κρόκοι όσο θέλετε. Αν θέλετε, μπορείτε και να χτυπήσετε τα αυγά πριν τα ρίξετε για να μην είναι ολόκληρα. Σερβίρετε αμέσως και διακοσμείτε με λίγο φρέσκο μαϊντανό και λίγη φέτα (ή άλλο τυρί).

Καλή επιτυχία!

 

Προηγούμενο άρθροΔιαισθητική διατροφή ή νοοτροπία δίαιτας;
Επόμενο άρθροΝτιπ/πέστο μαϊντανού
Debug: Newspaper

Απάντηση