Η συνταγή αυτή είναι από το gnom gnom –link εδώ.  ζύμη αυτή κάνει για τα πάντα: τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, πίτσα, τάρτες, πίτες, τάκος, ακόμα και για μακαρόνια, ό,τι θέλετε. Εδώ είναι σε λουκανικοπιτάκια από την Κλαίρη, σπανακόπιτα από την Νάνσυ Αλλαγιάννη και τύπου χυλοπιτάκια με μανιτάρια, μπέικον και κρέμα γάλακτος  από την Σοφία Θεοφίλου, αλλά μη καταπιεστείτε, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη! Περιμένω και άλλες φωτογραφίες!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 8 μερίδες ζύμης)

95 γρ αλεύρι αμυγδάλουσουσαμιού, αν δεν τρώτε αμύγδαλο)

25 γρ αλεύρι καρύδας (ή ίσως ίνες βρώμης)

2 κ.γ.  guar gum (ή ίσως 1 κ.σ. ψύλλιουμ)

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (5 γρ)

1/4 κ.γ. αλάτι (αν την κάνετε αλμυρή, παραλείψτε αν θέλετε να βάλετε γλυκιά γέμιση)

2 κ.γ. μηλόξυδο

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

3 – 5 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Βάλτε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, το κόμμι, το μπέικιν και το αλάτι στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά.

Προσθέστε το μηλόξυδο ενώ το μπλέντερ δουλεύει. Αφού πάει παντού, προσθέστε το αυγό. Μετά σιγά σιγά προσθέστε νερό μέχρι να έχετε μια μπάλα ζύμης. Η ζύμη θα κολλάει στα χέρια.

Καλύψτε την ζύμη με ζελατίνη και ζυμώστε την λίγο. Αφήστε την για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο για 3 – 4 μέρες.

Στην συνέχεια τηγανίστε την σε καυτό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ή ψήστε την στον φούρνο. Αν θέλετε να την κάνετε μακαρόνια, καλύτερα είναι πάλι να τα ψήσετε σε τηγάνι και όχι να τα βράσετε.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 75 θερμίδες με 4 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 2 γρ φυτικών ινών, άρα 2 γρ καθαρών υδατανθράκων – 11%), 3 γρ πρωτεΐνης (16%) και 6 γρ λίπους (73%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΗ διαλειμματική νηστεία είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη
Επόμενο άρθροΥποθυροειδισμός Χασιμότο και διατροφή χαμηλών υδατανθράκων
Debug: Newspaper

Απάντηση