Εντάξει δεν είναι καμιά ιδιαίτερη συνταγή αυτό, αλλά έχω παρατηρήσει πως ό,τι ..βλέπει το μάτι, φτιάχνει το χέρι, οπότε θέλω να υπάρχει στο blog για όποιον κάνει την διατροφή και ψάχνει κάποιο σνακ τραγανό και εύκολο – δηλαδή να μη δούμε μια ταινία εμείς οι κέτο; Απλά να ξέρετε θα πρέπει κανονικά να τα φάτε με λίπος, ή μαγιονέζα ή μασκαρπόνε ή γουακαμόλε ή πικάντικη μαγιονέζα ή κρέμα αβοκάντο ή χούμους αβοκάντο ή γιατί όχι, ταραμοσαλάτα!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά
Κίτρινο τυρί (ιδανικά είναι η παρμεζάνα, το κίτρινο τσένταρ και η γκούντα, αλλά βάλτε ό,τι σας αρέσει, αρκεί να λιώνει κάπως)
Μελιτζάνες ή κολοκυθάκια (προαιρετικά, γίνεται και με σπανάκι ή kale (ίου, αλλά αν σας αρέσει εσάς, εμένα μου περισσεύει)
Λάδι καρύδας λιωμένο ή ελαιόλαδο
Μπαχαρικά της αρεσκείας σας (πάπρικα, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, italian spice mix, ό,τι σας αρέσει) και αλάτι
Εκτέλεση
Ανάβετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.
Σε μια μεγάλη λαμαρίνα απλώνετε λαδόκολλα και είτε βάζετε σκέτο τυρί σε μικρά βουναλακια ή βάζετε λεπτοκομμένες φέτες από μελιτζάνες ή/και κολοκυθάκια που έχετε αλείψει με λίπος ή βάζετε τα φύλλα σπανάκι/kale, πάλι αλειμμένα με λίπος.
Ρίχνετε από πάνω ό,τι μπαχαρικά θέλετε, μπορείτε να βάλετε και διαφορετικά στο καθένα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα για 5 – 10 λεπτά το πολύ μέχρι να λιώσει το τυρί. ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ, ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ!
Περιμένετε να κρυώσουν λίγο πριν τα καταναλώσετε για να σκληρύνουν και να γίνουν τραγανά.
Διατηρούνται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο με χαρτί μέσα για μερικές μέρες.
Καλή επιτυχία!