Πρόκειται για εύκολο και απλό φαγητάκι, ιδανικό για όλη την οικογένεια! Εννοείται πως μπορείτε να το κάνετε και με άλλο κρέας (ό,τι σας αρέσει).
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για 3 μερίδες)
60 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ κοτόπουλο μπούτι με πέτσα ή φιλέτο μπούτι ή φτερούγες (ή και άλλο κρέας, αν δεν θέλετε κοτόπουλο)
1 μεγάλο μπρόκολο (περίπου 600 γρ)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 λεμόνι
50 γρ τριμμένο τυρί παρμεζάνα (βάλτε διατροφική μαγιά αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά)
Αλάτι, πιπέρι
Μαιντανός αποξηραμένος ή δεντρολίβανο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένετε το μπρόκολο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βράζετε σε λίγο αλατισμένο νερό μέσα με ανοιχτό καπάκι για να μη μαυρίσουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάλτε το λάδι, σε δυνατή φωτιά και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια, για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το προσθέτετε στο τηγάνι. Χαμηλώνετε την φωτιά και το ψήνετε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε λίγο νερό και βάζετε τον μαιντανό ή το δεντρολίβανο (αν χρησιμοποιείτε ή βάζετε ό,τι μπαχαρικά θέλετε). Μόλις εξατμιστεί εντελώς το νερό και έχει ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέτετε το μπρόκολο.
Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύετε για ένα ή δύο λεπτά ακόμα. Προσθέτετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε. Σερβίρετε.
Αν θέλετε να το κάνετε κέτο προσθέτετε εξτρά 20 γρ από ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας στο πιάτο σας!
Καλή επιτυχία!
Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε μερίδα με κοτόπουλο μπούτι ολόκληρο με πέτσα έχει περίπου 460 θερμίδες με 14.6 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 5.1 γρ φυτικών ινών, άρα 9.5 γρ καθαρών υδατανθράκων – 8%), 27.5 γρ πρωτεΐνης (24%) και 35 γρ λίπους (68%).
Φωτογραφία: pexels.com