Αν σας αρέσουν τα Bounty, μη ψάχνετε άλλο. Φτιάχτε αυτά και δεν τα ξαναζητήσετε! Εγγυημένα πως θα αρέσουν σε όλους και πολύ εύκολα, είναι ιδανικά για όταν θέλετε κάτι γλυκό. Θα χρειαστείτε:
Υλικά (για 14 κομμάτια)
Ένα κουτί κρεμώδη καρύδα (200 γρ) biona ή amaizin από καταστήματα με βιολογικά (ή από τον Θανόπουλο στην Κηφισιά και Νέα Ερυθραία)
85 γρ γάλα καρύδας από κονσέρβα
40 γρ τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)
Ελάχιστο αλάτι
Στέβια (προαιρετικά, εγώ δεν έβαλα)
Βανίλια (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη
65 γρ σοκολάτα τουλάχιστον 70% κακάο (εγώ έβαλα 100%)
15 γρ βούτυρο κακάο από τα βιολογικά
Στέβια (όσο πιο χαμηλής περιεκτικότητας σε κακάο σοκολάτα χρησιμοποιήσετε, τόσο λιγότερη χρειάζεστε)
Εκτέλεση:
Για την γέμιση: Χτυπάτε όλα τα υλικά καλά σε ένα μούλτι μέχρι να ενωθούν. Βάζετε σε παγοθήκες και μετά στην κατάψυξη. Αφήνετε τουλάχιστον 2 ώρες – πρέπει να παγώσουν καλά για να μπορείτε να τα ξεφορμάρετε, αλλιώς δεν θα βγαίνουν εύκολα και θα ταλαιπωρηθείτε.
Για την επικάλυψη: Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά (ή σε μπέν μαρί) την σοκολάτα με το βούτυρο κακάο συν την στέβια. Αφήνετε να κρυώσει.
Όταν η γέμιση είναι έτοιμη, βουτάτε ένα ένα “καρυδάκι” μέσα στην σοκολάτα και φροντίζετε να καλυφθεί παντού. Τα αφήνετε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν λίγο και ύστερα τα βάζετε στο ψυγείο για να παγώσουν καλά. Διατηρούνται είτε στο ψυγείο είτε στην κατάψυξη και καλό είναι να περιμένετε μερικά λεπτά αφού τα βγάλετε από την κατάψυξη για να τα καταναλώσετε!
Διατροφικές πληροφορίες:
Φτιάχνει 14 κομμάτια, αν χρησιμοποιήσετε τις κλασσικές παγοθήκες που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ. Κάθε σοκολατάκι έχει 169 θερμίδες, με 4 γρ συνολικού υδατάνθρακα (και 3 γρ φυτικών ινών, άρα 1 γρ καθαρού υδατάνθρακα, 10%), 16 γρ λίπους (85%) και 2 γρ πρωτεΐνης (5%).
Περισσότερες συνταγές για σοκολατάκια θα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.