Προσοχή μόνο στο πόσα τρώτε γιατί είναι ιδιαιτέρως απολαυστικά και εθιστικά. Απ’ όταν τα έφτιαξα πρώτη φορά, τρώω τρία κάθε βράδυ και είναι τουλάχιστον μια εβδομάδα που το κάνω αυτό, λολ. Είμαι στην δεύτερη παρτίδα τώρα!

Θα χρειαστείτε:

Υλικά (για 20 μερίδες)

110 γρ ωμό βούτυρο κακάο

50 γρ λάδι καρύδας

30 γρ βούτυρο αμυγδάλου ή καρύδας, αν δεν θέλετε ξηρούς καρπούς (θα βρείτε σε μαγαζιά με βιολογικά ή μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας αλέθοντας αμύγδαλα, αλλά επειδή θέλει χρόνο, να κάνετε διαλείμματα μη σας καεί το μπλέντερ/μίξερ)

Άρωμα βανίλιας

70 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη

120 γρ raspberries κατεψυγμένα (μπορείτε να βάλετε και μιξ ή φράουλες. Αν επιλέξετε τις φράουλες βάλτε λιγότερη ποσότητα από 120 γρ, περίπου 60 με 70 γραμμάρια)

Γλυκαντικό 1:1 κατά την προτίμηση σας (προαιρετικά – ή μέλι/σιρόπι σφενδάμου)

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ψήνετε μέχρι να λιώσουν και να ανακατευτούν. Προσοχή: πολύ χαμηλή φωτιά και έχετε διαρκώς τον νου σας, η σοκολάτα καίγεται εύκολα! Αν έχετε μπεν μαρί (ή δεν βαριέστε να βράσετε νερό σε μια κατσαρόλα και να βάλετε αποπάνω ένα μπολ) μάλλον θα γίνουν καλύτερα – βαριέμαι πολύ να το δοκιμάσω, οπότε δεν ξέρω αν τελικά υπάρχει κάποια διαφορά!

Βάζετε τις παγοθήκες καμιά ώρα στην κατάψυξη να παγώσουν καλά τα σοκολατάκια. Ξεφορμάρετε και αποθηκεύετε στο ψυγείο.

Διατροφική αξία ανά μερίδα:

76 θερμίδες ανά μερίδα, με 2 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 1 γρ φυτικών ινών, οπότε μας μένει 1 γρ καθαρών υδατανθράκων – 5,6%), 1 γρ πρωτεΐνης (5,6%) και 7 γρ λίπους (88,7%).

Περισσότερες συνταγές για σοκολατάκια θα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Save

Προηγούμενο άρθροKeto Bounty
Επόμενο άρθροΜαλακά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας
Debug: Newspaper