Δεν είναι δικιά μου η συνταγή (προφανώς), κυκλοφορεί ευρέως στο ίντερνετ. Ο Στέλιος Παρλιάρος λέει πως η συνταγή αυτή είναι της Katherine Khodorowsky, η οποία βραβεύτηκε στο Salon gourmand de Fontainebleau το 1996 από εξέχουσες προσωπικότητες της ζαχαροπλαστικής, όπως ο Pierre Hermé και ο Lionel Poilâne. Είναι πανεύκολη και έχει πολύ καλά μάκρος. Και βέβαια έχει κολασμένη γεύση!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε λοιπόν τα εξής:

Υλικά (για 12 μερίδες)

4 αυγά

250 γρ σοκολάτα με τουλάχιστον 85% κακάο

200 γρ βούτυρολάδι καρύδας, αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά)

Γλυκαντικό (προαιρετικά, ανάλογα την σοκολάτα και τα γούστα σας)

Βανίλια (προαιρετικά, εγώ βάζω σχεδόν σε όλα τα γλυκά και ιδίως όσα έχουν αυγά)

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.

Λιώνετε την σοκολάτα με το βούτυρο σε μπέν μαρί ή με πολύ προσοχή στον φούρνο μικροκυμάτων (βάζετε 30 δεύτερα τον φούρνο να δουλέψει, ύστερα βγάζετε το μπολ και ανακατεύετε αρκετά πριν το ξαναβάλετε για άλλα 30 δεύτερα. Συνεχίζετε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα, αλλά προσοχή μη την κάψετε!).

Στη συνέχεια ρίχνετε ένα ένα τα αυγά μέσα ανακατεύοντας με το μίξερ. Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε για 20 – 25 λεπτά στους 180 βαθμούς σε αέρα.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει 376 θερμίδες με 15,6 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 6,2 γρ φυτικών ινών, άρα 9 γρ καθαρών υδατανθράκων – 11%), 7.2 γρ πρωτεΐνης (7.7%) και 33.2 γρ λίπους (81.4%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΛαζάνια από κολοκυθάκια με κιμά και τυριά
Επόμενο άρθροΟι 15 κυριότεροι λόγοι για τους οποίους δεν χάνετε βάρος σε μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων
Debug: Newspaper

Απάντηση